Uutiset

8.2 Paluu voittokantaan

HyPo 09 pojat jatkoivat eteläisen alueen 2-divisioonan kevätkauden sarjaansa 2 ottelun siivittämänä. Kotiottelussa HyPo otti kauden toisen tappionsa suurinumeroisesti Klaukkalan NMKYn hieman vahvistettua joukkuetta vastaan.
Kun peli ei kulje ei se kulje oli ottelun draamankaari ja ei onnistuttu heitto- ja joukkuepelissä totutusti. 28-47 numeroihin päättynyt ottelu ei jättänyt sijaa jossittelulle vaikka Klaukkalan 1-divarivahvistukset hyviä olivatkin. Opettavainen peli ja saimme kokea mitä 1-divarissa pelaaminen olisi merkinnyt.

Malmi Suutarila Urheilijoiden (MaSU Basket) vuotta nuoremmat eivät sen sijaan pystyneet vierasottelussamme samaan vaan Pontevalaiset varmistivat jatkosarjan b-lohkossa vähintään 2. sijan ja jatkopaikan kohti kevään huipennuksia ottamalla huomattavasti ehjemmällä ja tahdonvoimaisemmalla esityksellä sarjapisteet 22-52 (11-32) vierasvoitolla.
Lohkovoitto ratkeaa jatkosarjan viimeisessä ottelussa Beat Basket Järvenpäätä vastaan. Tuon jälkeen poikien ottelut jatkuvat todennäköisesti ylemmässä loppusarjassa, jossa kohtaamme a-lohkon 3 parhaiten sijoittunutta joukkuetta.

HyPo: Johannes Kuokkanen 14, Lenni Mustajoki 2, Oskari Tarvonen 6, Eemi Päivinen 12, Milo Alftan 2, Luukas Lehtonen 4, Oskari Luonsinen 6, Eerik Raikamo 6

3.2 Klaukkala oli hivenen parempi tällä kertaa

19.1 Kevätkausi käyntiin vahvistunein voimin

HyPo 09 pojat aloittelivat eteläisen alueen 2-divisioonan kevätkauden sarjaansa 2 otteluvoiton siivittämänä, Joukkueessa on tapahtunut muutoksia, silla olemme saaneet mukaan 2 uutta poikaa pelitapahtumiin mukaan- Lukas Havulan ja Luukas Lehtosen sekä valmennuspuolelle fyysiselle puolelle Mäkelänrinteen Urheiluakatemiasssa vaikuttavan Simo Tarvosen.
Puitteet hyvälle loppukaudelle ovat siis olemassa. Kun joukkue on lisäksi ottanut ison askeleen kohti todellista joukkuekoripalloa, ovat tuloksetkin pysyneet hyvinä.

Vuoden vaihteen jälkeisistä peleistä esiin nostettakoon viimeisin kotipelimme Pussihukkia vastaan. Iltaotteluna käyty peli sujui ensi kertaa kaudella 10 pelaajaan voimin varsin joukkuepelimäisesti ja saimme nauttia pallon eteenpäin pelaamisesta oivin syötöin. Ottelu sai hyvän startin ja jo sen ensimmäinen jakso 18-4 näytti suuntaa lopputulokselle. Vantaalaiset pääsivät paremmin toisella jaksolla peliin sisään ja jaksosta tuli tasainen 12-10.
Ottelun puoliajan jälkeen Kotivoimat ottivat vielä yhden lisävaihteen käyttöön ja peli alkoi näyttää ajoittain tosi lupaavalta. Jaksot 16-8 ja 22-2 kertovat oleellisen lopputuloksen 68-24 muodostumisesta.
Uudet pelaajamme olivat heti hyvin mukana ottelutapahtumissa ja käyttivät peliaikansa ihan hyvin.
Otteluvalmentaja Matias Lehtisen teemat puolustuksen sijoittumisesta ja eteenpäin pelaamisesta toteutuivat hyvin ja tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä.
Seuraavaksi HyPo kohta kotiottelussaan Klaukkalan Nmkyn joukkueen.

HyPo: Johannes Kuokkanen 22, Lenni Mustajoki 10, Oskari Tarvonen 10, Eemi Päivinen 8, Milo Alftan 6, Luukas Lehtonen 6, Oskari Luonsinen 2, Aatu Julkunen 2, Eerik Raikamo 2

13.1 Kevätkausi alkuun voitolla Porvoossa

8.12 Joulutauolle voitolla Vantaan Pussihukista

HyPo 09 poikien syyskauden päättäneessä vierasottelussa kohtasi Ponteva Pussihukat Vantaalta.  Pontevalta matkassa miltei kaikki pelilisenssin omaavat pelaajamme joten valmentajataholla odoteltiin pitkästä aikaa suuremman vaihtoruletin mahdollisuutta pitäen kuitenkin huolta saavutetuista eduista pelin aikana.  Peliteemoina jatkettiin edellisen kotiottelun teemoja syöttämisestä ja liikkumisesta ja aina välillä tässä onnistuttiinkin kunnes taas tuttu ratkaisunhimo iski päätään esiin.  Ottelusta ei silti tullut isoa tapahtumaa sillä olimme ainakin toistaiseksi edellä kotijoukkuetta, Toki mekin tuhlasimme paljon helpohkoja läpiajojen lay up heittoja, mutta jokaisesta niistä oppii ja ehkä seuraavalla kerralla asia hoidetaan paremmin sopivammalla temmolla ja päättämisellä.

Korilukuihin 20-69 (4-39) päättynyt ottelu nosti esiin uusia ratkaisijoita joukkueesta kun sekä vasta-alkajamme Milo Alftan että hieman peliujoutta karistanut vanhempi ”kettu”  Niilo Falenius tekivät piste-ennätyksensä. Muutkin 6 mukaan saatua pelaajamme pääsivät ottelun pistetilastoihin.

Syyskausi meni valmentajan näkökulmasta katsottuna oikeastaan yli odotusten poikien ottaessa isoja kehitysaskelia pelirohkeudessa ja viimeaikoina myös joukkuepelaamisessa.  2 divarin voitto 1. tappiolla (jaettu Super Masun kanssa) on hieno asia, mutta myös kaksijakoinen, koska nyt on tehtävä päätös miten saamme uusimmat pelaajamme paremmin sisään joukkueeseen ja pelaamiseen.  Kaikista seuramme 09 pojista saisi aikaiseksi todennäköisesti lähes 1 divaritasoisen ryhmän, mutta vaakakuppi saada pidettyä uudet pelaajat mukana on otettava huomioon. Valmentajan takia ei tarvitse voittaa mitään.

Alftan Milo 6, Falenius Niilo 6, Julkunen Aatu 6, Kuokkanen Johannes 15, Luonsinen Oskari 8, Mustajoki Lenni 6, Päivinen Eemi 16, Raikamo Eerik 4

Ohessa syyskauden aikana mukana olleet pelaajat  sekä valmennusjohto.

Tarvonen Oskari (jalkapalloturnaus)

Lisäksi joukkuetta on avustanut peleissä 2011 syntynyt Joonas Kuokkanen ja pääosin 08 joukkueessa pelaava Matias Putus

Muut harjoitusryhmään kuuluvat uudet pojat ovat Lucas Havula ja Luukas ? jonka sukunimi ei vielä ole tullut coachille julki

2.12 Syöttöteemalla voittoon Porvoosta

HyPo 09 pojat kohtasivat joulutaukoa edeltävässä viimeisessä kotiottelussa Porvoon Tarmon Wolves joukkueen. Valmennusvuorossa ollut nuorempien poikaikäluokkien päävalmentaja Matias Lehtinen asetti ennen ottelua ottelulle yhden keskeisen tavoitteen ja se oli syöttäminen ja sen parantaminen kaikissa muodoissaan. Tähän tavoitteeseen keskityttiin ja aina kun asia unohdettiin saatiin asiasta muistutusta aikalisällä tai penkillä huilatessa.

Ottelua alkoi tahmeasti ja onnistumiset hieman karttoivat kotijoukkuetta. Jakso kuitenkin niukasti kotivoimille 8-6. Toisella jaksolla joukkueet jatkoivat tasaisissa merkeissä HyPon edelleen hallitessa niukasti. Koriluvut kahden jakson jälkeen olivat 17-11.

Toinen puoliaika oli puolustuksen ja syöttöpelin kannalta ottelun parasta antia HyPo silmin katsottuna. Jaksoluvut 12-6, 12-6 toivat lopulta kotivoiton koriluvuin 41-23.
Pelaajista esiin voisi nostaa puolustus- ja syöttöpelissään onnistunut Eerik Raikamo

HyPo nousi voitollaan jaetulle piikkipaikalle sarjassa yhdessä Super Masun kanssa ja keskinäisen ottelun voitto sarjan ensimmäisessä pelissä tarkoittaa sarjajohtoa ennen joulutaukoa edeltävää viimeistä peliä.

Pisteet: Eemi Päivinen 10, Oskari Tarvonen 10, Johannes Kuokkanen 8, Lenni Mustajoki 8, Oskari Luonsinen 2, Eerik Raikamo 2, Aatu Julkunen 1,

24.11 Porvoossa tiukka vääntö sarjapisteistä

Eteläisen alueen 2-divisioonan syyskasi 2009 syntyneiden sarjassa alkaa lähetä joulutaukoa. Pontevan 09 vierailivat Porvoossa sikäläisen Tarmon vieraana.
Edelleen hieman pelaajapulasta kärsivä joukkue otti ilman tehotilastojensa kunkkua Johannes Kuokkasta arvokkaan kokemuksen ja voitti lopulta tiukaksi muodostuneen ottelun koriluvuin 37-41 (17-15). Vain 7 pelikuntoista poikaa saatiin tällä kertaa matkaan. On todettava että joukkue tarvitsisi kaikki ikäluokan pelaajat harjoituksiinsa ja peleihinsä. Uusia poikia on tullut mukaan 3 ja toivottavaa olisi että vielä löytäisimme lisää koripallon kokeilijoita.
Peli Porvoossa alkoi erittäin tasaisissa merkeissä ja ensimmäisellä 7-9 jaksolla pisteistämme vastasi lähinnä Eemi Päivinen. 7 pelaajalla vähän väsyttiin ja unohdettiin puolustaminen. Niinpä toinen jakso meni isännille 10-6 ja puoliajalle marssittiin 17-15 tappioasemassa.
Toinen puoliaika oli aika moista jännitysdraamaa tilanteiden vaihdellessa. Saimme puolustuksen hieman paremmin toimimaan ja hyökkäyksessäkin vastuun kantajia löytyi enemmän. Lopullinen ero tehtiin ottelun viimeisellä jaksolla 4 pisteen erolla. Hieman jotain taktisia juttujakin yritettiin viimeisellä minuutilla, mutta neuvot menivät vielä ohi korvien. Onneksi johto piti loppuun.
Ottelussa oltiin uudessa tilanteessa Johanneksen ollessa estynyt. Hyvin pojat kuitenkin lopulta löysivät uusia kykyjä otteistaan ja erityisesti Eemi tuli esiin ratkaisijana. Tuntuma sarjakärkeen säilyi Pontevan jakaessa 2-divarin kärkipaikkaa Super Masun ja ToPon kanssa tasapistein. Vertailussa olemme toisella sijalla kun SuPer Masu-ToPo peli on pelaamatta.

Pisteet: Eemi Päivinen 19, Oskari Tarvonen 8, Oskari Luonsinen 6, Lenni Mustajoki 4, Eerik Raikamo 2, Aatu Julkunen 2,

10.11 Vähäväkisyydestä voittotunnelmiin

Seuraavassa kotiottelussamme kohtasimme Leppävaaran Pyrinnön reservijoukkueen. Pojat joutuivat aloittamaan 5 pelaajalla esteiden ja muiden poissaolojen takia ja valmentajakin oli myöhässä et-tehtävien venähtäessä Vehkojalla jatkoajalle. Onneksi lainaan saatu Putuksen Jyrki hoiteli vankalla pelikokemuksellaan alkupelin. Pojat olivat hienoisella takamatkalla varsinaisen coachin ja kahden lisäpelaajan saapuessa paikalle. Tämä muuttikin selvästi pelin kulkua ja hallinta siirtyi kotivoimille. Ottelun luonne muuttui ja Ponteva nousi otteluvoittoon 63-38. Tästäkään ottelusta ei ole käytettävissä tilastoja. Erikoiskuriositeettina voisi mainita, että nyt sattui coach Malmisen uralla ensimmäistä kertaa historiallinen juttu, jonka jälkeen on valmennettu pelitilantessa joskus ennen sekä isää , että nyt poikaa. Eroa näillä on noin 30 vuotta. Erityiskiitos myös LePyn suuntaan 4-4 pelaamisesta. Todellista urheiluhenkeä heiltä ongelmallisessa alkutilanteessamme.

3.11  Sarjan ensimmäinen tappio

Eteläisen alueen 2-divisioonan syyskauden sarjassa 2009 syntyneiden poikien joukkue koki neljännessä ottelussaan kauden ensimmäisen tappio kohdatessaan Torpan Pojat 09-10 Helsingistä hieman oudoksi koreiltaan osoittautuneessa Hakalan salissa.  Pontevan vesselit eivät saaneet oikein kiinni Hakalan koreista ja laadukkaita heittoja oli selvästi vähemmän kuin ToPolla.
ToPo pääsi muutamalla hyvällä yksilöllä karkumatkalle, jota alettiin pikkuhiljaa tavoittaa ja puoliajalla oli jo päästy ensin iskuetäisyydelle ja sitten jopa johtoasemaan.
Heittopelin edelleen ollessa nihkeää ToPo pääsi uudestaan karkumatkalle, josta se ei pienestä kotivoimien loppukiristä huolimatta enää luovuttanut. Loppuluvuiksi saatiin 31-37 tappio. Peli näytti suuntaa kevään sarjatasovalinnalle ja mietimme miten saisimme joukkueeseen lisää pelaajavoimia. Pistetilasto jää tästä ottelusta ja seuraavasta kertomatta.

Voittoputkelle jatkoa Honkahallista

Pontevan 2009 syntyneiden poikien joukkueen sarjakausi eteläisen alueen 2-divisioonassa jatkui Honkahallissa Espoossa. Pienen ottelun vastustajaan totuttelun jälkeen otti HyPo ottelussa ohjat omiin käsiinsä ja hallitsi ottelutapahtumia.  Pelistä ei juuri kummoista kamppailua voitosta saatu aikaiseksi. Honkan reserviryhmä oli vielä kauden tässä vaiheessa hieman Hyvinkääläisryhmää pelitaidoissa jäljessä.
Ottelun ratketessa sen ensimmäisen 8 minuutin jakson aikana korilukuihin 2-22, keskityttiin HyPo leirissä peluuttamiseen ja painotettiin syöttöpelin muistamista omien kuljetusskapojen sijasta.
Ottelun kuva ei tästä muuttunut enää vaan HyPo jatkoi ottelun loppuun saakka rallatustaan ja enkan tekemistä ja tulihan se sieltä.
Harjoituksen aihetta löytyi lay upien päättämisestä ja puolustuksen jalkatyön parantamisesta.

Seuraavassa kotiottelussa selviää HyPon todellinen taso tällä hetkellä kun vastaan kotipelissä asettuu sarjassa myös tappiotta jatkava ToPo

Honka Green-HyPo 12-80 (4-40)

Pisteet: Johannes Kuokkanen 26, Eemi Päivinen 16, Oskari Luonsinen 12, Oskari Tarvonen 10, Aatu Julkunen 8, Lenni Mustajoki 6

HyPo P09 sarjakausi käyntiin

Pontevan 2009 syntyneiden poikien joukkue aloitti sarjakautensa eteläisen alueen

2-divisioonassa varsin vauhdikkaissa merkeissä ottamalla sarjan aluksi kaksi voittoa.

Super MaSu-HyPo 30-39 (12-20)

Edelliskaudesta harvalukuisempi Pontevan ryhmä kohtasi sarjan avausottelussa Super Masun Helsingistä heidän kohtisalillaan Suutarilassa. Pontevan 7 pelaajan ryhmä pelasi ajoittain hyvää joukkuepeliä, mutta myös henkilökohtaista osaamista nähtiin välillä. Ottelu pysyi tasaisena ja jännittävänä kunnes viimeisellä jaksolla saatiin loppulukemat hieman turvallisemmiksi. Kaikki matkaan mukaan saadut onnistuivat korin teossa. Erityismaininnan ansaitsee 2 vuotta muita nuorempi vahvistuksemme Joonas Kuokkanen

Pisteet: Johannes Kuokkanen 10, Eemi Päivinen 6, Oskari Luonsinen 6, Oskari Tarvonen 5, Lenni Mustajoki 4, Joonas Kuokkanen 4, Eerik Raikamo 2,

HyPo-HNMKY Pakila Black 71-25 (35-5)

Kauden ensimmäinen kotiottelu sujui kotijoukkueen komennossa heti ottelun ensimmäisistä minuuteista alkaen. Poikien heitto- ja syöttöpeli oli aluksi mallillaan ja yleisö sai nauttia korintekemisen hienouksista. Ottelu ratkesi lopullisesti sen toisella jaksolla poikien puolustaessa jakson Namika tehot alhaisiksi koriluvuin 21-1.
Ottelun loppua kohti viimeisen jakson joukkuepelin unohdus jätti Namikalle mahdollisuuden ja saatiin nähdä ottelun tiukin jakso 19-16 kotivoimille. Kokonaisuutena selvittiin ihan hyvin ja kautta voidaan jatkaa hyvillä mielin.

Yhtä asiaa valmentaja kuitenkin toivoisi ja se on lisää pelaajia harjoitusryhmään ja sitä kautta pelaamisen maailmaan mukaan.

Pisteet: Johannes 18, Eemi 14, Lenni 9, Oskari T 8, Eerik 6, Aatu 6, Oskari L 4,

TURNAUS HELSINGISSÄ 4.3.2018

P09 sarjakausi jatkui tuplavoitoin

HyPon nuorimmaisen pään poikaviikarit 09 osallistuivat kevään sarjakautensa toiseen miniturnaukseen Helsingin Vartiokylässä.

Ensimmäisessä pelissä isäntäjoukkue WB-Pantterit asetti aluksi -ison haasteen ja vähäkorinen jakso päättyi niukasti Pontevalle 4-5.
Toisella jaksolla Veli Ponteva, Veli Huilu, Veli Viulu ja muut pääsivät paremmin otteluun sisään ja veivät jakson hieman tarkemmalla heittopelillä kuin isäntäjoukkue luvuin 4-10. Puoliajalla johdettiin siten 8-15.

Puoliajan jälkeen HyPon kevätkauden assistant coach Specu keskittyi peluuttamiseen. Peliaika 6 minuuttia / jakso asetti tälle omat haasteensa. 3. jaksolla sai vielä WB-Pantterit onnistumisia aikaiseksi ja voitti jakson 4-3. Viimeisellä jaksolla Hypo hyydytti kotivoimat kokonaan ja vei jakson 0-11 ja koko ottelun 12-30
HyPo onnistujat: Johannes Kuokkanen 14, Oskari Luonsinen 4, Elias Pekaristo 4, Henrik Ahoniemi 4, Eemi Päivinen 2, Niilo Falenius 2,

Päivän toisessa pelissä vain vajaan 15 minuutin tauon jälkeen HyPoa vastaan asettui Porvoon Tarmo ja tällä kertaa ottelu ratkesi sen ensimmäiseen 6 minuuttiseen HyPon viedessä jakso 16-8. Tästä alkoi viisikkopeluuttaminen ja HyPo hallitsi jaksoin 10-2, 16-0 ja 6-0 ja koko ottelu tuli kotiinviemisenä voitto 48-10.

Ottelun HyPo valopilkut olivat muutamat hienot syötön jälkeiset korit ja vasta-alkajien Berkant Begolli, Onni Räty onnistumiset.
Hienosti meni siis coach Specun ensiesiintyminen ja opetuksen aiheitakin jäi riittävästi.

HyPo: Johannes 20, Elias 8, Henrik 6, Eemi 6, Onni 4, Niilo 2, Berkant Begolli 2,